úterý 11. září 2012

Brloh

   Jelikož jsme rodina převážně jihočeská, tak musíme budovat svůj jihočeský patriotismus! V jižních Čechách je překrásně, na každém rohu na člověka vybafne něco krásného. Ať už příroda nebo památky. A také se na "jihu" nachází vesnice Brloh, ze které pochází moje babička. Brložsko je krásný kout v takové malé kotlině a kolem jsou samé kopce a lesy - nádhera!
   Nedaleko Brlohu jsou zbytky hradu a kláštera Kuglwaid (Kuklov) a nedaleko se nachází i zbytky keltského osídlení. Ani se nedivím, že v těchto končinách lidi žijí od nepaměti.


   Klášter je částečně zastavěný - lidé si kolem něj postavili chaloupky, což sice na jednu stranu zhoršuje přístupnost, ale na druhou stranu se tu kloubí lidová architektura s gotickým slohem. A nutno říct, že v této době se lidé o zbytky Kuklova vzorně starají. Konají se tu svatby a různé kulturní akce. A Kuklov si pozornost zaslouží! Za bolševika tak akorát chátral a nikdo se o nic nestaral... A je krásné, že znovu ožil!


   



    Příroda...









   Rivil s Araltem...







   A náš nový morčák Sovíček...





3 komentáře:

  1. Ať žije Brloh! Úžasný název - a ještě úžasnější okolí! Tisíceré díky za zprostředkovávání krás jižních Čech - já tam pořádně nikdy nebyl a koukám, že vážně o moc přicházím.
    A samozřejmě nemůžu jinak než připojit ohraný refrén, jak báječně to Rivilovi s Araltem sluší:-).
    Moc se mi líbí Rivilovy portréty se stíny a slunečními prasátky - vzaly mi dech... Tohle až doma ukážu Justýnkovi, tak to s ním zase majzne:-D. Tipuju, že jemu se bude nejvíc líbit Rivil jako hradní pán...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jižní Čechy ti doporučuju navštívit! Je tam vážně krásně. Třeba si někdy udělátě s Justýnkem dovolenou:-)
      Děkuju za pochvalu Rivila - on má hru se sluncem rád. A Aralt se moc fotit nechtěl, spiš očumoval Rivila:-)
      Musíš Justýnka vyvážet na výlety co nejvíc to půjde, aby pak ostatní vzdychali nad ním!

      Vymazat
  2. Jů tak to muselo být úúúžasné. Krásný výlet do Brlohu. Hrozně se mi líbí Mareček ve vodě.

    OdpovědětVymazat