pátek 17. srpna 2012

Františkovy lázně

   Vypravila jsem se za kamarádkou do Fr. lázní. Ona tam byla na pobytu spolu se svou babičkou a já za ní dojela na návštěvu. Cesta byla dlouhá, ale stála za to.
   Františkovky jsou krásně upravené, čisté a samozřejmě plné Němců. Všude kolem je krásná příroda, rybníky a tím pádem spousta zvířat.
   Podařilo se mi nějakou havěť vyfotit, nejzábavnější byly labutě. Taková ochočená a oprsklá labuť je zábavná:-) Somrovali na nás a když jsme jim nic nedávali, tak po nás útočně šly. Nakonec jsme radši odešli, protože štípance od velké labutě nic příjemného nebudou...
  Ve Františkovkách je asi milion pramenů, protože kam se člověk hne, tak narazí na nějaký zdroj minerálky. Všechny prameny jsou označené, pojmenované a z většiny se dá pít. Každá kyselka chutná jinak. Některé jsou celkem dobré, některé odporné. Já jsem "vyrostla" na poděbradce a ve Františkovkách jsem našla pramen poděbradce hodně podobný.
   No a celými lázněmi se táhne Slatinný potok. Vypadá na pohled hunsně, ale je zdrojem slatiny, kterou používají v tamějších lázních. A kamarádka si slatinný zábal pochvalovala.
   Já sama bych chtěla absolvovat léčebný pobyt v lázních. Tak snad se mi zadaří.













3 komentáře:

  1. To by vážně nemuselo být k zahození, nechat se rozmazlovat na takovém krásném místě! A ty si to rozhodně zasloužíš! Tak držíme palce, aby to vyšlo co nejdřív!
    A kolem jsou samé lesy, že?
    Justýnek vzkazuje, že se mu ohromně líbí chlupatá housenka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:-)
      Ano, lesy a krásná příroda jsou všude kolem. V nedalekých Mariánských lázních jsem byla na návštěvě minulý rok a bylo to tam taky úžasné - lázně i příroda. Tenhle kraj rozhodně stojí za vidění!
      Ani se Justýnkovi nedivím, že se mu ta housenka líbí:-) Ona byla vážně překrásná a byla náhoda, že si jí kamarádka všimla - vlezla nám do cesty a já jí málem zašlápla.

      Vymazat
  2. Parádní výlet:-) Na tom koňovi jste se tam dopravily? :-D Chlupatá housenka je super.

    OdpovědětVymazat